به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه های خود نوشت:
در حالی که برخی اصلاحطلبان، دولت روحانی را رحم اجارهای خود توصیف کرده بودند، اسماعیل گرامی مقدم به نامه نیوز گفت: ما دریافتهایم که ائتلاف با حامیان دولت ضربه سنگینی به اصلاحطلبان وارد کرد. از این رو بنا داریم تا به هویت اصلاحطلبی خود بازگردیم و صرفاً با احزاب اصلاحطلبان ائتلاف شکل بگیرد تا علاوه بر آنکه سرمایه اجتماعی جبهه اصلاحات بازسازی شود، نیروهای با کیفیتی وارد مجلس شوند؛ نیروهایی که واقعاً به اصلاحات و احقاق حقوق مردم باور داشته باشند.»
وی درباره انتقادها از لیست امید گفت: همواره ما در برابر این پرسش بودهایم که لیست امید تا چه حد توانست پاسخگوی خواستههای مردم و مشخصاً رأیدهندگان باشد؟ اکنون برای برطرف کردن این نقیصه کارگروه پایش و ارزشیابی به شورای سیاستگذاران و سازمان ائتلاف اضافه شد. وظیفه این کارگروه بررسی عملکرد منتخبان بعد از انتخاب است. از سوی دیگر در این دوره به اندازه توانمان لیست میدهیم یعنی دیگر با هر جریانی ائتلاف نمیکنیم و لیست کیفی خواهد بود. مثلاً اگر در تهران نتوانستیم ۳۰ نفر افرادی که حقیقتاً به اندیشههای اصلاحطلبی باور دارند، در لیست بگنجانیم، الزاماً لیست ۳۰ نفره نخواهیم داد. در مجموع تمام تلاشمان این است که لیستمان با کیفیت باشد».
گرامی مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا باز هم شاهد خروج برخی از منتخبان از عنوان اصلاحطلبی بعد از انتخابات خواهیم بود یا خیر، گفت: «بدعت زشتی در سال ۹۴ گذاشته و آن خروج برخی از لیست امید بود که با سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان به پیروزی رسیده بودند؛ مشخصاً آقایان کاظم جلالی و بهروز نعمتی بعد از آنکه وارد مجلس شدند به اصلاحطلبان پشت کردند و از سرمایه این جناح سوء استفاده کردند یا حتی خود آقای لاریجانی هم که با حمایت اصلاحطلبان در قم به مجلس آمد بعد از تشکیل مجلس، حمایت اصلاحطلبان را نادیده گرفت. در حال حاضر ما سعی کردیم که شیوه ائتلاف خود را اصلاح کنیم.
یادآور میشود اخیراً حسین مرعشی درباره حمایت از لاریجانی و طیف او در انتخابات گفته بود ما روی اسب بازنده شرطبندی نمیکنیم. این در حالی است که افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال، بیشترین استفاده را از طیف لاریجانی در جریان تصویب برجام کردند. بعدها کرباسچی نام این کار را سربازگیری از جناح مقابل توصیف کرد.